Padelracket beginner

109
Ben je op zoek naar een specifiek merk?

Padelrackets voor beginners

Als beginnende padelspeler op zoek naar het ideale padelracket? We helpen je graag bij het kiezen van het juiste padelracket voor beginners. Het kiezen van het juiste padelracket is van groot belang voor een goede start. Door rekening te houden met factoren zoals het gewicht, de balans, de vorm en de grootte van het racketblad kun je een racket vinden dat bij jouw behoeften en speelstijl. Het geschikte racket voor beginners kan je goed op weg helpen bij de ontwikkeling van je padel techniek.

Beste padelracket voor beginners: waar moet je op letten?

Een van de eerste dingen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een padelracket voor beginners is het gewicht en de balans. Als beginner wil je beginnen met een lichtgewicht racket, meestal tussen de 340-360 gram. Een lichtgewicht racket zorgt voor meer controle en wendbaarheid, waardoor je je techniek makkelijker kunt verbeteren. Het balanspunt bij een beginnersracket ligt laag, wat inhoudt dat het gewicht meer richting de grip zit. Ook hierdoor krijg je weer meer controle en wendbaarheid.

Voor beginners wordt meestal een racket met een rond racketblad aanbevolen. Het balanspunt ligt hier laag en het blad heeft een grote sweetspot. Een racket met een rond racketblad vergroot de sweetspot, waardoor het gemakkelijker is om de bal goed te raken. Dit is vooral handig voor spelers die nog werken aan hun precisie.