Padelrackets dames

25

Padel racket dames

Als je net begint met het spelen van padel, is het belangrijk om een padelracket te kiezen dat bij je past. Gelukkig zijn er veel verschillende rackets op de markt. Hierdoor is er altijd wel een racket te vinden die het beste bij je past. Ook bij PadelDirect is er een ruime keuze aan padelrackets. In de loop der jaren zijn er speciale padel racket dames ontwikkeld. Deze worden steeds populairder en zijn ook te verkrijgen bij PadelDirect. Lees hier wat de voordelen zijn van zo'n padel racket dames.

Padel racket kopen dames

Ook onder de vrouwen is padel steeds populairder aan het worden. Als vrouw zijnde houd je bij het kopen van een padelracket vaak rekening met andere eigenschappen van een padelracket dan voor mannen. Dit heeft voornamelijk te maken met het verschil in spierkracht en speelstijl. Grote merken spelen hierop in door speciale rackets te ontwikkelen voor vrouwen. Het belangrijke verschil tussen een padel racket dames en een mannen padel racket is het verschil in gewicht. Omdat vrouwen over het algemeen minder spierkracht hebben is het lastiger om met een zwaar racket te spelen. Dit kan tenslotte voor blessures zorgen. Dames padel rackets zijn daarom een stuk lichter gemaakt. Doordat het gewicht een stuk lager is, wordt het mogelijk om met meer kracht te smashen en is de wendbaarheid een stuk hoger. Het gewicht voor een padel racket dames ligt vaak tussen de 340 en 370 gram. Naast het gewicht zijn er niet veel verschillen met een heren racket. Alleen het design van een dames padel racket is vaak meer gericht op de vrouwelijke speler, zoals een padel racket roze. Mocht je als vrouw dus veel waarde hechten aan het design, dan zou ik zeker voor een padel racket dames gaan!

Beste padel racket dames

Wat het beste dames padel racket is ligt vooral aan je wensen en speelstijl. Het beste padel racket voor dames bestaat niet. Voor iedere speler is dit namelijk anders. Belangrijke eigenschappen bij het uitkiezen van een dames padel racket zijn de vorm, het materiaal en het gewicht. Daarnaast hechten veel vrouwen waarde aan het merk en het design. Het uiterlijk verschilt vaak per merk en model. Kijk dus goed per merk welk design het beste bij je wensen aansluit! Populaire merken voor padel racket vrouwen zijn adidas, Babolat, Bullpadel en RS Padel.

Padel racket dames beginner

Wanneer je voor het eerst begint met het spelen van padel is het belangrijk dat je dit doet met een geschikt racket. Op deze manier voorkom je blessures en maak je het spelletje voor jezelf een stuk makkelijker. Bij het uitzoeken van een padel racket dames beginner, is de vorm van het racket een van de belangrijkste eigenschappen. Voor beginners is een padel racket in een ronde vorm het meest geschikt. Deze rackets bieden de meeste controle en zijn makkelijk in gebruik. De sweetspot bij een rond dames racket is groter en ligt in het midden van het blad. Dit maakt het voor een beginnend padel speler makkelijker om de bal te raken. Daarnaast is het gewicht van een rond racket vaak lager, wat voor een beginner een stuk fijner speelt!

Dames padel racket gevorderden

Als gevorderde dames speler weet je vaak al wat beter wat je wensen zijn en welke rackets geschikt zijn voor jouw speelstijl. Je maakt veel uren op de baan en weet wat je fijn vindt. Gevorderde mannen gaan vaak voor een zwaarder racket voor meer power. Voor vrouwen is dit echter niet altijd de beste keuze. Gelukkig kan een licht racket voor de gevorderde vrouwelijke speler ook uitermate geschikt zijn. Het nadeel van een licht racket is echter wel dat het je minder power op zal leveren. Ben je dus wel opzoek naar meer power? Ga dan voor een vrouwen padel racket boven de 365 gram. Naast het gewicht is de vorm van een padel racket dames ook zeer belangrijk voor een gevorderde speler. Voor gevorderde spelers wordt vaak een druppel, diamant of hybride vorm aangeraden.

Twijfel je over een padel racket vrouwen?

Weet je toch niet helemaal zeker welk padelracket dames het beste bij je past? Neem dan gerust contact op met één van onze racketspecialisten. Zij helpen je graag verder!