Ontdek het beste padel racket voor jou!

12 June 2023
Ontdek het beste padel racket voor jou!

Wat is het beste padel racket? Deze vraag krijgen we vaak, maar het antwoord hierop is niet heel eenvoudig. Er is namelijk niet één "beste" padelracket, omdat de beste keuze afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het niveau van de speler, de speelstijl, het gewicht van het racket, de vorm van het blad en persoonlijke voorkeuren. Wij zullen hieronder de beste padelrackets per niveau uitlichten. We maken hierin onderscheid tussen beginnende, gemiddelde, gevorderde en junior spelers. 

Bekijk je liever meteen ons gehele aanbod? Ga dan direct naar onze padelrackets categorie.

Beste padel racket voor beginners

Voor beginnende of recreatieve spelers zijn padelrackets met een ronde vorm het meest geschikt. Rackets met een ronde vorm hebben een grote 'sweetspot', dit is het deel van het racketblad waar je de bal optimaal raakt. Dit is ideaal omdat je als beginner de bal minder vaak precies in het midden zult raken. Kies daarbij voor een racket met een lichter gewicht en lagere balans. Dit zorgt voor een makkelijk hanteerbaar racket dat veel controle biedt.

adidas Drive Light 3.2

De adidas Drive Light 3.2 is een absolute aanrader. Het is een aantrekkelijk geprijsd racket en uitermate geschikt voor beginnende spelers om hun spel te ontwikkelen. Dankzij de grote sweetspot is het gemakkelijker om de bal op de juiste plek te raken. De gebruikte materialen zorgen ervoor dat je met extra veel controle kunt spelen.

Osaka Deshi

Dit betaalbare racket is ideaal voor beginnende spelers, omdat het een makkelijk hanteerbaar racket is met geweldige controle-eigenschappen. Het racketblad heeft een ruwe coating, waardoor je meer grip hebt op de bal en effect aan de bal kunt meegeven.

Babolat Contact

Kenmerkend aan dit padelracket is het lage gewicht, dit maakt het racket extra wendbaar en comfortabel. Naast het lichte gewicht zorgen ook de extra grote sweetspot en de flexibele materialen voor veel comfort en controle. Een ideaal racket om padel onder de knie te krijgen!

Beste padel rackets voor ervaren spelers

Gemiddelde of ervaren spelers hebben al wat ervaring met padel of andere racketsporten zoals tennis. Deze spelers hebben vaak een allround speelstijl, wat betekent dat zij nog geen specifieke aanvallende of verdedigende speelstijl hebben ontwikkeld. Voor deze spelers zijn druppelvormige rackets vooral geschikt. Hierbij ligt het balanspunt wat hoger en is de sweetspot wat kleiner dan bij een rond padelracket. Het voordeel hiervan is dat je met meer power kunt slaan, maar toch nog steeds voldoende controle hebt.

Wilson Blade Team V2

Dit racket is ideaal voor padelspelers met ervaring die willen groeien in hun spel. Het racket biedt de nodige power, maar geeft tegelijkertijd nog genoeg comfort en controle. Ben je op zoek naar een racket met een goede prijs-kwaliteitverhouding en heb je een allround speelstijl? Dan is dit een uitstekende keus.

Head Graphene 360 Alpha Limited Edition

De Head Graphene 360 Alpha Limited Edition is een van onze bestsellers. Het allround racket is dankzij de vorm, het gewicht en de gebruikte materialen geschikt voor een brede groep spelers. Spelers met ervaring kunnen goed uit de voeten met dit racket en kunnen tegelijkertijd doorgroeien in hun spel.

Babolat Counter Vertuo

De Babolat Counter Vertuo heeft een opvallende vorm. Deze hybride vorm biedt de controle van een ronde vorm en de power van een diamantvorm. Dit racket is gemaakt voor spelers die het spel beheren met geduld tot de perfecte bal komt om te smashen. Met andere woorden, een tegenaanvaller.


Beste padel racket gevorderden

Gevorderde spelers spelen vaak en intensief. Zij beheersen de techniek volledig en hebben vaak een specifieke speelstijl ontwikkeld, waardoor zij goed weten wat zij zoeken in een padelracket. Spelers die voorkeur geven aan controle en precisie zullen een racket kiezen met verdedigende eigenschappen (ronde vorm) en spelers met een agressieve speelstijl zoeken juist een racket met aanvallende eigenschappen (diamantvorm).

Babolat Technical Viper

Dit Babolat racket is geschikt voor spelers met een aanvallende speelstijl. Dankzij de diamantvorm ligt de sweetspot hoog op het racket, waardoor je met veel power kunt spelen. Door de gebruikte materialen en technologieën zul je flexibiliteit ervaren bij langzamere ballen en meer stijfheid bij snellere slagen.

adidas Adipower Control 3.2

Dit racket is ideaal voor de gevorderde spelers met een verdedigende speelstijl. Het is een padelracket met rondvormig blad. Door het balanspunt en de hardheid is het racket wendbaar en vooral gericht op controle. Het frame is volledig gemaakt van carbon en het racketblad van Carbon Aluminized 15K. De kern is gemaakt van EVA High Memory. 

Siux Diablo Revolution II

De Siux Diablo Revolution II heeft een hybride vorm met een medium balans. Dit betekent dat het racket zowel controle als power biedt voor verdedigende en aanvallende slagen. Het racket is daarom geschikt voor de veelzijdige speler die op zoek is naar een allround padelracket om jouw spel naar een hoger niveau te tillen en je vaardigheden als gevorderde speler verder te ontwikkelen. 


Junior spelers

Junior rackets zijn geschikt tot een leeftijd van ongeveer 12 jaar. De junior rackets zijn lichter en zijn gemaakt van zachter materiaal. Daarnaast hebben deze rackets een kleinere en dunnere grip. Voor de jonge padel spelers lichten we ook 3 rackets uit.

adidas Adipower Junior 3.2

De adidas Adipower Junior 3.2 heeft een ronde vorm. Dit betekent dat de sweetspot relatief groot is, waardoor het makkelijker is om de bal op de juiste plek te raken. Het racket geeft veel controle en comfort voor de junior spelers.

Head Speed Junior

Het racketblad van dit Head racket heeft een druppelvorm, waardoor de balans iets hoger ligt. Dit zorgt voor een goede balans tussen power en controle. Door het lichtere gewicht is het racket erg wendbaar.

Bullpadel Hack Junior

Ben je op zoek naar een racket voor een meer ervaren junior speler? Dit diamantvormige racket is ideaal voor spelers die op zoek zijn naar kracht en comfort. De diamantvorm in combinatie met het gewicht maakt dit racket erg wendbaar en ideaal voor spelers die met veel power willen spelen.


Ben je er nog niet uit?

Wil je naast bovengenoemde rackets ook andere rackets overwegen? Bekijk dan onze populaire padelrackets! Daarnaast kun je op onze padelracket adviespagina de nodige informatie vinden om het beste padel racket voor jou te vinden. Wil je liever persoonlijk advies? Maak dan een afspraak in één van onze winkels of neem contact op met onze klantenservice

Tags:
  • rackets
  • populair